Politie rolt cannabisplantage op met 1.000 planten

 

De lokale politie van de zone ViMa (Vilvoorde-Machelen) heeft vrijdagochtend bij toeval een cannabisplantage ontdekt in een pand in de Drenkplaatsstraat in Vilvoorde. In totaal werden duizend planten aangetroffen.

“De politie kreeg een melding binnen van een verdachte toestand omdat een garagepoort al sinds donderdagavond half open stond”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. “Toen de agenten ter plaatse kwamen, botsten ze op twee ruimtes met telkens vijfhonderd cannabisplanten. De huurder zou een Albanees zijn, maar hij blijkt een valse identiteit opgegeven te hebben bij het afsluiten van het huurcontract. Zijn ware identiteit moet nog opgespoord worden. De eigenaar van het pand werd wel inmiddels verhoord.”

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse om de installatie en de plantage te ontmantelen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise