Twee weken na staking: “Waar blijft onze valies?”

 

Ruim twee weken nadat hun lang weekend naar Valencia (vertrek 25 oktober) in het water viel door de staking bij Aviapartner hebben schepen Johan Serkeyn en zijn vrouw nog steeds hun koffer niet terug. “Ik heb begrip voor de actie maar nu is het toch stilaan tijd dat we ons gerief eens terugkrijgen”, zucht Serkeyn. Het gaat dan nog om een uniek exemplaar met een schilderij op van Van Gogh die Serkeyn deze zomer kocht voor hun huwelijksverjaardag.

Serkeyn dacht er tussen de aanslepende Vilvoordse bestuursonderhandelingen door vlak voor de herstvakantie even tussenuit te knijpen met zijn vrouw. “Er werd toch een pauze ingelast in de besprekingen en iedereen trok er zowat op uit om tot rust te komen.” Maar dat pakte dus verkeerd uit. De trip naar Valencia viel helemaal in het water.

Pas afgelopen vrijdag kreeg Serkeyn voor het eerst iemand van de luchthaven te horen over zijn valies. “Ze vertelden dat ze nu eens gingen zoeken en of we hen zoveel mogelijk info over de koffer konden bezorgen. Ik heb een foto opgestuurd en een kopie van het vliegticket zodat ze weten wat ze precies moeten zoeken. Dat was dus het eerste contact in twee weken…”

Echt onoverkomelijke zaken zitten er gelukkig niet in de valies. “Maar het is gewoon vervelend dat je een aantal dingen mist. Ik hoop dat ze ze snel terugvinden. Wat erin zit? Ondergoed voor vier dagen, wat kleren, schoenen, een goeie haardroger – mijn vrouw wordt stilaan zot (lacht) – en mijn scheergerief. Nu moet ik mij behelpen met plastic mesjes. Alles stak dus in één koffer. Dat was mogelijk een slecht idee van mij. Ik heb die koffer bovendien deze zomer gekocht voor onze huwelijksverjaardag. Er staat een schilderij op van Van Gogh op en onze namen en trouwdatum staat erin gegraveerd. Soms ben ik in een romantische bui… (lacht).”

Serkeyn toont ondanks het feit dat zijn reisje in het water viel en de huidige rompslomp om zijn valies te recupereren, wel begrip voor de staking van Aviapartner. “Ik ben zeker dat die mensen het niet makkelijk hebben. Maar nu mogen we wel stilaan ons gerief eens gaan terugkrijgen.”

De kosten voor de reis heeft het koppel wel zo goed als kunnen recupereren. “De vliegtuigmaatschappij heeft het geld teruggestort en mogelijk volgt er nog een compensatie. Enkel het hotel doet nog wat moeilijk. Via het reisbureau zouden we ook een extra korting krijgen bij een volgende boeking.”

De valies van de Serkeyns is overigens niet de enige die nog op Zaventem ligt te wachten. Volgens Brussels Airport is het soms heel moeilijk om de eigenaars terug te vinden omdat de valiezen manueel geëncodeerd zijn. Er zouden nu nog een 60-tal stukken bagage van diverse airlines op de luchthaven liggen. “We hopen deze zo snel mogelijk aan de rechtmatige eigenaars terug te bezorgen”, zegt woordvoerster Nathalie Pierard van Brussel Airport.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise