Coalitie van Bonte terug naar af

 

Het bestuursakkoord dat burgemeester Hans Bonte (sp.a) heeft bereikt met Open Vld en CD&V staat op losse schroeven. De manier waarop Bonte kartelpartner Groen uit het bestuur heeft geweerd, is absoluut niet naar de zin van coalitiepartner Open Vld dat één front vormt met Groen en N-VA. “De brutaliteit en de woordbreuk van Hans Bonte: het is niet onze manier van politiek bedrijven. Vilvoorde verdient beter”, zeggen Jo De Ro (Open Vld), Barbara De Bakker (Groen) en Jan Anciaux (N-VA). De drie partijen lassen daarom onderhandelingspauze in tot 11 november, Wapenstilstand. “Dat betekent dat er geen meerderheid tot stand kan komen, want CD&V en sp.a hebben slechts 15 op 35 zetels”, klinkt het. “De ambitie van Open VLD, Groen en N-VA is niet om de situatie moeilijker te maken, wel om een stabiel en eerlijk bestuur op de been te brengen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise