Kamelenkaravaan ter ere van schilder Portaels

 

De apotheose van de grote festiviteiten rond het 200ste geboortejaar van kunstschilder Jean Portaels komt er stilaan aan. Het luik dat de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten voor zijn rekening neem opent op zaterdag 16 juni, en daar valt wellicht moeilijk naast te kijken. Die dag trekt een unieke kamelenkaravaan – verwijzend naar Portaels’ reizen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. – door hartje Vilvoorde.

Zowel de leerlingen van de jeugdateliers (volledig in kamelenthema) als de stedelijke academie worden feestelijk begeleid door een aantal échte kamelen, een bonte oriëntaalse fanfare én de Vilvoordse reuzen van de Goubloem. De kleurrijke stoet trekt zich om 14 uur in de Spiegelstraat op gang richting de Vlaanderenstraat, Nolet de Brauwerestraat, Leuvensestraat, Nowélei, Kleine Molensstraat, Lange Molensstraat en Tuchthuisstraat.

Na een pauze in het Tuchthuis trekt de stoet verder langs het Dewezplein, de Rondeweg, Vaartstraat en Lange Molensstraat richting Spiegelstraat. In het pop-up Portaelscafé staat onder meer het unieke Portaelsbiertje ‘De Sterre’ op de kaart. Doorlopend kan de eindejaarsexpo in de volledige school bezocht worden, met als kunstzinnig hoogtepunt het statige Portaelsbeeld centraal op het schoolplein. Vanaf 19 uur is er live muziek. Het Portaelscafé en de eindejaarsexpo zijn verder te bezoeken op 17, 20, 21, 22 en 24 juni telkens van 13 tot 18 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise