Carnavalstoet opnieuw op ‘Vette Dinsdag’

 

Carnaval Vilvoorde belooft ook dit jaar weer één groot feest te worden. De activiteiten vinden dit jaar plaats van zaterdag 10 februari tot en met zondag 18 februari. De kermis zal opnieuw plaatsvinden op de Rooseveltlaan tussen de Nowélei en de Guldenschaapstraat.

De Carnavalsraad Vilvoorde, bestaande uit afgevaardigden van de stad, de Vilvoordse carnavalsverenigingen en de Orde van de Pjeirefretters, organiseren na het succes van vorig jaar terug een lichtstoet op ‘Vette Dinsdag’. Op dinsdag 13 februari om 19.33 uur trekt de carnavalsstoet door de stad. Naast de Vilvoordse groepen nemen ook groepen uit heel Vlaanderen en een aantal prinsendelegaties deel aan de stoet.

Opdat de carnavalsstoet langs de kermis kan gaan, zal het parcours er als volgt uitzien: Mechelsesteenweg (opstelzone) – Mechelsestraat – Rooseveltlaan – Campionlei – Leuvensestraat – Bolwerkstraat – Rooseveltlaan. De stoet wordt ontbonden ter hoogte van de school Virgo+. Daar zal ook het podium staan waar de carnavalsgroepen zich presenteren voor de jury. Na de stoet vindt de paardenkoppenworp plaats aan dit podium.

De 12de beertjesworp vindt plaats op woensdag 14 februari om 16.30 uur aan het podium op de Rooseveltlaan naast de kermis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise