Pendelaars tasten in het duister

 

Reizigers moesten gisterenmorgen in het pikkedonker hun weg zoeken in het station van Vilvoorde. Zowaar geen sinecure want het is al langer geweten dat de trappen en het perron er enorm slecht bijliggen. “Het is zelfs al levensgevaarlijk mét licht”, aldus een verontwaardigde reiziger. Vele pendelaars maakten gebruik van de zaklamp van hun gsm om de trappen te kunnen zien.

Aan het aftandse station zijn al langer grootscheepse renovatiewerken bezig. Daar ligt ook de oorzaak van het defect. “Bij de werken voor de bouw van de nieuwe onderdoorgang is zondag inderdaad een kabel geraakt waardoor de verlichting is uitgevallen”, zegt NMBS-woordvoerder Geert Dierckx. “Er wordt nu aan gewerkt om deze zo snel mogelijk te herstellen. We zijn momenteel (gisterenmiddag, red.) bezig met noodverlichting te plaatsen zodat de avondspits veilig kan verlopen. Eén derde van de verlichting zal ook al terug branden.”

Er moet wel een nieuwe kabel worden getrokken om de verlichting weer helemaal te doen werken. Uiterlijk deze avond moet het euvel helemaal van de baan zijn, zo belooft de NMBS

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise