Nieuw kruispunt aan Schaarbeeklei opengesteld

De werken aan het heraangelegde kruispunt op de Schaarbeeklei ter hoogte van de Machelenstraat en de nieuw aangelegde Fredor De Bockstraat zijn afgerond. Het kruispunt is een eerste aanzet van stad Vilvoorde en het Agentschap Wegen en Verkeer tot het verhogen van de verkeersveiligheid op de Schaarbeeklei. Zo werden verkeerslichten geplaatst om de afslag naar beide zijstraten mogelijk te maken van op de Schaarbeeklei voor de voertuigen komende van Vilvoorde én van Brussel. Vroeger moest het verkeer vanuit de Machelenstraat verplicht naar rechts afdraaien als ze richting Brussel moesten, wat soms niet werd gerespecteerd.
Op de Schaarbeeklei werden dan weer afslagstroken aangelegd om de verkeersveiligheid aan het nieuwe kruispunt te verhogen en een vlotte verkeerscirculatie te garanderen. Eveneens zijn de fietspaden aan het kruispunt plaatselijk verbreed om het fietscomfort te verhogen. Ook in de nieuwe De Bockstraat zijn aan beide zijden van de rijweg fietspaden aangelegd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise