Nieuwe speeltuin in park Drie Fonteinen geopend

 

De nieuwe speeltuin in het park Drie Fonteinen is officieel geopend met een originele kinderreceptie. De vorige speeltuin was dringend toe aan renovatie. “Er is goed nagedacht over wat we precies wilden”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open Vld). “En als ik zeg “we“ gaat het vooral over de toekomstige gebruikers van de speeltuin: de kinderen. De dienst Jeugd van de stad Vilvoorde heeft immers een bevraging gedaan bij een 65-tal kinderen over wat zij nu precies verwachten van een leuke speeltuin. Vanuit de kinderen en jongeren was er veel vraag naar groen in de omgeving en natuurgerelateerde speelelementen zoals een klimparcours tussen bomen, een boom met schommels, hutjes en dergelijke. Wat klassieke speelstructuren betreft ging de voorkeur uit naar een hoge glijbaan, schommels in alle mogelijke vormen, een uitkijktoren én een kabelbaan. Ik denk dat we geslaagd zijn in het opzet en kunnen spreken van een groene, frisse en avontuurlijke speeltuin.“

Het kostenplaatje bedraagt ongeveer 250.000 euro en wordt volledig gedragen door de stad.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise