Onzeker of De Lammekes deze zomer opengaat

 

Het tekort aan redders speelt de zwembaden in onze regio parten. Zo is het nog altijd niet zeker of het Grimbergse openluchtzwembad De Lammekes deze zomer überhaupt wel de deuren zal kunnen openen. Er wordt naarstig gezocht naar oplossingen maar het zal pas in de laatste week van juni duidelijk worden of een verfrissende plons er deze zomer inzit. 

Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen voor het openluchtzwembad De Lammekes: de zoektocht naar voldoende redders. Dit jaar is de situatie wel héél nijpend. Het is zelfs nog niet zeker of het zwembad überhaupt wel opengaat deze zomer. “Het wordt een dubbeltje op zijn kant”, zegt schepen van Sport Tom Gaudaen (Open Vld). “Voldoende redders vinden is echt problematisch deze keer. Normaal weten we eind mei al waar we aan toe zijn maar nu dus helaas nog niet. Pas de laatste week van juni gaan we uitsluitsel kunnen geven.”

Probleem is dat er ook in het gemeentelijk zwembad in Strombeek-Bever, het Pierebad, een personeelstekort is door een aantal langdurig zieken. “Andere jaren losten we het tekort aan redders in De Lammekes op door wat verschuivingen te doen maar dat gaat nu niet meer. Ook daar hebben we de uren zelfs moeten herschikken. We zijn ook één van de weinige gemeenten met zowel een binnenzwembad als een openluchtzwembad.”

“Ook bij de Sportdienst zelf is het momenteel beredderen door een personeelstekort. Zo moeten we al een externe firma inschakelen om het openluchtzwembad helemaal te kuisen en openingsklaar te maken.” Maar of het zover komt is dus nog koffiedik kijken. Het zal erop of eronder zijn. Ofwel heel de zomer open, ofwel niet. Een gedeeltelijke opening, bijvoorbeeld enkel in augustus, is geen optie, laat Gaudaen uitschijnen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise