Meer dan 30.000 passagiers namen Waterbus

 

De Waterbus tussen Vilvoorde en Brussel heeft naar schatting 31.000 tot 33.000 passagiers vervoerd, wat een flinke groei betekent in vergelijking met de 24.000 in 2015. Volgend jaar wordt de dienstverlening nog uitgebreid.

De Waterbus voer in de periode mei-oktober op 4 weekdagen en van 1 juli tot 15 augustus elke dag behalve op maandag.

“Het aantal passagiers is rekening houdend met de uitbreiding van de frequentie gegroeid en dit ondanks het feit dat ook wij in de beginperiode de gevolgen van de aanslagen van 22 maart duidelijk gevoeld hebben. Ook het aantal pendelaars zit in de lift”, aldus zaakvoerder Guido Moens.

Het publiek dat gebruik maakt van de Waterbus is volgens Moens zeer gemengd. “Naast pendelaars gaat het zowel om toeristen die Brussel of Vilvoorde willen bezoeken, mensen die boodschappen doen of voor wie het transport met de bus moeilijk is omdat ze een kinderkoets of fiets bij hebben”, aldus Moens. De fiets kan wel mee op de Waterbus.

De Waterbus is een initiatef van de Brusselse vereniging Brussels by Water en haar Vlaams-Brabantse partner Kanaaltochten Brabant dat in 2013 van start ging. De initiatiefnemers willen het zeer geleidelijk uitbouwen tot een een volwaardig openbaar en multifunctioneel transportmiddel tussen Grimbergen en Brussel.

“In 2017 willen we gedurende de hele periode op elke weekdag uitvaren wat ons in staat zal stellen abonnementen in te voeren. De frequentie blijft ongewijzigd met uitzondering van de korte rondvaart in Brussel op de middag die afgeschaft wordt omdat het niet steeds mogelijk was om die timing te halen”, aldus Moens.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise