Tentoonstelling over de Groote Oorlog

 

Vanavond opent in het stadhuis een tentoonstelling over de Groote Oorlog. Op 20 augustus 1914 trok het Duitse leger Vilvoorde binnen, het begin van vier lange en zware oorlogsjaren voor de Vilvoordenaars. Het stadsbestuur wil deze ellendige periode uit de Vilvoordse geschiedenis opnieuw in herinnering brengen en organiseert een tentoonstelling over de gevechten rond de stad, het leven van de Vilvoordenaars onder de Duitse bezetting, de honger, de organisatie van de voedselbedeling en de lotgevallen van de oorlogsslachtoffers. “De geschiedenis blijkt actueler dan ooit. Ook vandaag worden we geconfronteerd met gruwelijke conflicten in de wereld en ervaren we eveneens het probleem van mensen die vluchten voor oorlogsgeweld. Een tentoonstelling die het verleden opnieuw op het voorplan brengt, kan niet anders dan leiden naar een groter begrip”, aldus burgemeester Hans Bonte.

De tentoonstelling is te bezoeken van 24 september tot 9 oktober, elke weekdag van 9 tot 12 uur, dinsdag en woensdag ook van 13.30 en 16 uur en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Voor groepen of geleid bezoek neem je contact op via tel.: 02 255 45 45 of via jona.broothaerts@vilvoorde.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise