Vandalen vernielen netten KFC Peutie

Exact één match: zolang heeft KFC Peutie van zijn nagelnieuwe netten kunnen genieten. Vorige dinsdag sneden vandalen ze aan flarden. Na drie inbraken in de afgelopen vier maanden, is de club de ellende meer dan beu. “We hebben het gevoel dat ze ons háten.”

De eerste match van de vierde provincialer was nog maar net achter de rug, of de ellende begon opnieuw. Eén van de twee nieuwe netten is door vandalen aan flarden geknipt. Het hing nochtans nog maar net in het doel.

“Wij zijn het kotsbeu”, zegt technisch directeur Patrick Verbesselt. “Dit zijn echt vijandige acties. We hebben het gevoel dat er iemand onze club haat, maar hebben geen idee wie. We hebben met niemand problemen.”

Een goed jaar is het voor KFC Peutie allerminst. “Op 6 april hebben ze hier voor het eerst ingebroken. De brouwer had net drank geleverd”, zegt voorzitter Achiel Ferrante.

“Ze gingen met negen kartons sportdrank en twee flessen martini aan de haal. Ook het spaarpotje van onze jeugd hebben ze meegenomen. Nog geen drie weken later, op 26 april, was het opnieuw raak. We verloren een hoop cash geld, een laptop en opnieuw een fles martini. Dat heeft ons toen vooral financieel enorm veel pijn gedaan. Bij een derde inbraak, op 28 juli, hebben ze de deur opengebroken met een koevoet, maar niks meegenomen.”

Na alle ellende is de vernieling van de netten de druppel voor Verbesselt en Ferrante. “We missen steun van de politie en de gemeente”, zegt voorzitter Ferrante.

“Ik heb onze burgemeester en schepen van sport nog een e-mail gestuurd, maar een antwoord kwam er niet. De politie maakt elke keer een proces-verbaal op, maar de daders zijn nog steeds niet opgepakt. We staan met onze rug tegen de muur. We denken er ondertussen over na om camera’s te plaatsen, maar dat alleen zal niet volstaan.”

“Dit is een kleine club die uitsluitend door vrijwilligers wordt gerund”, vertelt Patrick. “Het zijn allemaal mensen die dag en nacht klaar staan voor het voetbal. Ze doen dat uit liefde voor KFC Peutie, maar van buitenaf krijgt de club weinig liefde terug. Onze tribune staat op instorten, ‘s avonds wordt er drugs gedeald en de cafetaria lekt. Laat daar eindelijk iemand werk van maken, zodat de club waar wij zo van houden niet kapot gaat.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise