Nu ook wachtrijen aan secundaire scholen

Ook aan het Koninklijk Atheneum en Het College in Vilvoorde hebben ouders overnacht, uren gewacht en aangeschoven in de kou om hun kind gisterenmorgen in te schrijven.

Opmerkelijk: onder hen ook Robin Ramakers, parlementair medewerker van… onderwijsschepen Jo De Ro (Open Vld). In Humbeek, Grimbergen en aan alle scholen in groot-Steenokkerzeel offerden ouders eveneens met wisselend succes een of meer nachten in hun eigen bed op.

In het Koninklijk Atheneum in Vilvoorde waren nog zo’n 115 plaatsen te begeven, nadat er al 60 naar broers en zussen van leerlingen gingen. Onder de aanschuivende ouders ook Robin Ramakers. De man mag dan wel parlementair medewerker zijn van Onderwijsschepen Jo De Ro, ook hij moest zijn nachtrust opofferen.

“Ik sta hier van half vijf dinsdagmorgen”, vertelt hij. “Maandagavond om 19 uur was de eerste ouder al toegekomen. Ik ben in de loop van de nacht nog een paar keer langsgereden. Toen ik zag dat er opeens toch een tiental mensen stonden heb ik het zekere voor het onzekere genomen. Ik was nummer 13 op de lijst maar om 6 uur waren we zelfs al met 60 à 70. Als je weet dat er sommige kinderen nog voorrang krijgen op basis van een aantal indicatoren moest je echt niet meer wachten voor een gewoon Vlaams kind uit een niet-onbemiddeld gezin…”

Ramakers haalde zijn slag thuis voor Margo (12) want om 9 uur kreeg hij een nummer waarmee hij haar ‘s middags kon inschrijven. “Ze zegt al twee jaar niks anders als dat ze hier wil naar school gaan. Daar had ik met plezier een slapeloze nacht voor over…”

Schepen De Ro, die zijn medewerker een hart onder de riem kwam steken, benadrukt dat in het Vlaams parlement gewerkt wordt aan nieuw decreet waardoor alle inschrijvingen digitaal zullen gebeuren.

“Tegelijk moet er echter ook Vlaams geld komen naar onze stad om ook in het secundair extra capaciteit te creëren”, laat De Ro weten. “Extra jongeren in onze stad maakt dat er extra plaatsen moeten komen in de secundaire scholen. Samen met de collega’s van de anddere onderwijsnetten gaan we dit nogmaals aanklagen in Brussel.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise