Bib start met schaken voor kinderen

Kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar kunnen voortaan in de bibliotheek van Vilvoorde terecht om de kneepjes van het edele schaakspel te leren. Elke woensdag zullen er van 14 tot 17 uur gratis oefensessies doorgaan in de bibliotheek voor schakers met en zonder ervaring. Vrijwilligers van de vzw Jeugdschaak zorgen voor materiaal en begeleiding.

“Door de deuren open te zetten voor deze schaaklessen komt onze bibliotheek tegemoet aan de vraag van kinderen en jongeren naar een vorm van ontspanning die goed aansluit bij de andere bibliotheekactiviteiten en ontsluit zij tevens de wat gesloten wereld van de denksport. Onze bibliotheek vangt daarmee weer twee interessante vliegen in één klap!”, aldus cultuurschepen Johan Serkeyn (Sp.a).

De oefensessies tellen al een 20-tal inschrijvingen, maar geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven aan het loket in de bibliotheek. www.jeugdschaak.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise