Scouts Vilvoorde hopen op nieuw jeugdontmoetingscentrum

De toekomst van de scouts en gidsen van Vilvoorde ziet er weer iets rooskleuriger uit. Zij moeten eind 2016 weg uit hun lokalen en hebben nog geen nieuw onderkomen. Er zijn echter plannen voor een ontmoetingscentrum voor de jeugd waar ook de scouts zouden terecht kunnen.

De jongeren van scouts en gidsen Vilvoorde trokken dit jaar al meermaals aan de alarmbel en organiseerden zelfs een protestactie voor het stadhuis begin september. Eind volgend jaar moeten zij dan ook hun lokalen aan de Verbindingsstraat verlaten en een alternatief is er nog steeds niet.

Maar intussen ziet het er naar uit dat de stad toch over de brug gaat komen. “Op de voorbije gemeenteraad werd duidelijk dat de stad zich engageert om te investeren in jeugdontmoetingsruimtes in het centrum van Vilvoorde”, zegt Koen Somers van scouts en gidsen Vilvoorde.

“Deze tram willen we niet missen want hiermee zouden onze belangen en vragen zeker kunnen samenvallen. Wij hebben onze plannen voor de lokalen intussen getoond aan de leden, ouders en heel wat sympathisanten. Meteen kwam er een stroom van positieve inbreng op gang. Op 7 januari is er verder overleg met de stadsdiensten om het ingediende voorstel tot bouw te bespreken en verdere afspraken te maken.”

De locatie voor een nieuw gebouw ligt wel nog niet vast. De voorkeur van zowel stad als scouts zou wel uitgaan naar een grond in erfpacht op de Forges de Clabecq-site. Dat zal nu nog verder onderzocht worden.

Als de nieuwbouw er komt zouden de scouts en gidsen van Vilvoorde voor het eerst in hun 80-jarige bestaan kunnen beschikken over een eigen stek.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise