VIDEO: Getuigen gezocht overval Lukoil Vilvoorde

Politie en gerecht zoeken een verdachte die in februari onder bedreiging van een vuurwapen de shop van het Lukoil tankstation in Vilvoorde overviel.

De feiten gebeurden op 16 februari 2015 aan de Mechelsesteenweg.

Die maandag, om 19.49 uur, stond de winkeljuffrouw het geld te tellen aan de kassa. Op dat ogenblik komt de verdachte de winkel binnen gestormd en bedreigt de bediende met een vuurwapen. De dader schreeuwt: ‘blijf staan, niks doen’.

Hierop gooit hij een sportzak over de toonbank en vraagt in het Nederlands om de inhoud van de kassa en sigaretten in deze zak te doen.

lukoil vilvoorde 1De winkeljuffrouw begeeft zich echter onmiddellijk naar het privé gedeelte en probeert de deur achter zich toe te trekken. De dader spurt haar achterna en kan haar langs achter vastgrijpen.

Hij geeft de winkeljuffrouw enkele rake klappen op haar neus en voor- en achterhoofd. Nog geeft zij zich niet gewonnen en verweert zich danig. Zij valt op de grond en de verdachte snelt terug naar de shop en ledigt de kassa.

De winkeljuffrouw, die via de achterzijde de vlucht nam, komt langs voor terug de shop binnen. Ze krijgt van de dader verschillende klappen in het gezicht. Hij duwt haar in de winkelrekken en neemt de vlucht.

De verdachte man is ongeveer 1m65 lang en normaal gebouwd. Hij heeft donkere ronde ogen en wenkbrauwen en is vermoedelijk van vreemde origine. Hij spreekt vloeiend Nederlands.

Hij had een sjaal voor het gezicht en droeg zwarte handschoenen. Hij droeg een donkere trainingsbroek en zwarte sportschoenen.

Hij had een schoudertas diagonaal over zijn schouder hangen. Hij droeg een blauwe jas met kap met achteraan een opschrift in witte letters. Deze jas is vermoedelijk van het merk “Redskins” met het opschrift “Redskins Inc Gym Dept”.

Hebt u meer informatie over dit feit, bel dan de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.