Sluitingsuur voor Copacabana na steekpartij

Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) legt voor onbepaalde tijd een sluitingsuur op aan café Copacabana op de Mechelsestraat. De facto betekent dit een sluiting voor het etablissement dat bekend staat als ‘nachtcafé’. Aanleiding is een steekpartij op 27 augustus. Een man raakte daarbij zwaargewond. De dader werd opgepakt. In november vorig jaar werd het café ook al eens twee maanden gesloten na een schietincident.

De steekpartij vond plaats rond 3.40 uur in de nacht van 26 op 27 augustus. Twee klanten van het café kregen ruzie ‘over een vrouw’. “Een van hen haalde daarop een mes boven en stak het slachtoffer in de hals”, legt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde uit.

“De man werd met overgebracht naar het UZ Brussel waar hij met succes werd geopereerd. De man is buiten levensgevaar. De dader werd opgepakt en is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.”

Burgemeester Hans Bonte (Sp.a) heeft nu, nadat hij het politieverslag gezien heeft, beslist om het café een sluitingsuur op te leggen. “Om 1 uur moet de zaak dicht. Aangezien het een nachtcafé is, komt dit de facto neer op een sluiting. Ik laat mij vertellen dat de mensen daar maar toekomen om 2 uur.”

Bonte kent de Copacabana maar al te goed. De Vilvoordse burgemeester sloot het café begin november vorig jaar al eens na een incident waarbij een gewapende man zich wilde wreken na een vechtpartij. Hij kwam terug met een geweer maar het café was intussen al gesloten. Niemand raakte gewond maar er werden wel drie patronen en één huls van kaliber .22 gevonden door de politie. De man werd daarna opgepakt en het café ging vervolgens op last van de burgemeester dicht. En bleef dat twee maanden lang.

“Dit precedent indachtig heb ik niet lang moeten twijfelen”, vervolgt Bonte. “Als mensen een pintje willen drinken in Vilvoorde moet dit kunnen op een veilige manier. En dat kan in dit café blijkbaar niet…”

Het sluitingsuur geldt voor onbepaalde duur. “Hoe lang het zal gelden zal afhangen van het verdere onderzoek naar de feiten en de hoorzitting met de uitbater.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise