Groen licht voor renovatie aftands station

De raad van bestuur van de NMBS heeft het licht definitief op groen gezet voor de renovatie van het station van Vilvoorde. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A) en bevestigt de vervoersmaatschappij. Bonte verwacht dat de werken snel kunnen starten.

‘Alle investeringsprojecten worden dezer dagen grondig tegen het licht gehouden, maar in dit geval konden we niet wachten, onder meer vanwege het veiligheidsaspect’, zo bevestigt woordvoerster Frieke Neyrinck de beslissing.

Vilvoorde dringt al jaren aan op de broodnodige renovatie, maar de werken bleven steeds uit. Burgemeester Bonte dreigde onlangs nog met dwangsommen, waarop NMBS-baas Jo Cornu liet verstaan het dossier prioriteit te willen geven.

Meer details over het prijskaartje of de timing kan de NMBS voorlopig niet kwijt. Maar het mag duidelijk zijn dat de vervoersmaatschappij het stuur in handen neemt voor de renovatie.

Bonte verwacht op korte termijn actie. ‘Aangezien de vergunningen reeds werden verstrekt en de aannemers bekend zijn, kan er nu snel worden gestart met de werken’, aldus de burgemeester, die waarschuwt dat de werken ‘verschillende jaren’ zullen duren. De komende dagen plant hij overleg met de NMBS om na te gaan op welke manier de reizigers best op de hoogte gehouden worden van het verloop van de werken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise