De Met mogelijk nog weken dicht

Brasserie De Met op de Grote Markt in Vilvoorde blijft mogelijk nog weken dicht. Erfpachthouder Brouwerij Haacht stuurde alleen een advocaat naar het verzoeningsgesprek met de uitbater van de brasserie.

Ondertussen kwam een expert wel de toestand in het gebouw bekijken. De brasserie moest dicht wegens gaslekken in de keuken.

Bijna twee weken geleden moest Aaite Rillaerts de deuren van brasserie De Met sluiten. Bij een controle van Eandis bleek namelijk dat er verschillende gaslekken waren in de keuken.

Dat waren echter niet de enige mankementen in het pand op de Grote Markt. Zo is er geen verwarming, geen warm water, zijn de ramen kapot, is de vloer in de keuken aan het wegrotten, zijn er verschillende vochtinsijpelingen en zijn er problemen met de afvoer.

De bekende brasserie is eigendom van de stad, maar brouwerij Haacht is erfpachthouder en moet instaan voor de herstellingen. Daar knelt echter het schoentje, met de sluiting als dieptepunt.

‘Op het vredegerecht stond een verzoeningsgesprek met de brouwerij gepland, maar die stuurde alleen een advocaat’, zegt Aaite Rillaerts.

‘Dat betreur ik ten zeerste, want van een verzoening was op die manier geen sprake. De advocaat liet wel weten dat de brouwerij van plan is de nodige herstellingen te doen, maar zeker ben ik daar niet van.’

Intussen kwam wel al een expert langs om de toestand in het pand te bekijken. Uit zijn verslag zal moeten blijken welke herstellingen moeten gebeuren.

‘Als er heel wat hersteld moet worden, dan kan ik de eerstkomende maand waarschijnlijk niet heropenen’, treurt de uitbater.

‘Daarom heb ik al meermaals gevraagd om een tijdelijke keuken te installeren, zodat ik al vroeger kan heropenen en men de andere herstellingen later kan doen. Maar die vragen bleven steeds onbeantwoord, ook nu nog.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise