Winters Vilvoorde op Grote Markt

De Grote Markt wordt van vrijdag 19 tot en met zondag 4 januari voor het tweede jaar op rij omgetoverd tot een sfeervol en charmant plein met als centrale aandachtstrekker een authentieke spiegeltent. Naast de spiegeltent en de kerstshopping in het centrum, zet Vilvoorde dit jaar nog een extra troef in met een nieuwe en feeërieke feestverlichting.

Met het oog op de stroomproblematiek heeft de stad dit jaar geopteerd om met puur witte energiezuinige LED-lichtjes te werken. “Zij geven helderheid en dynamiek geven en verwijzen naar het ‘Noorderlicht’”, zegt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn (Sp.a). De feestverlichting in Vilvoorde zal branden tot half januari 2015.

De grote blikvanger is echter opnieuw een authentieke spiegeltent op de Grote Markt. “Dit jaar is deze nog groter en ook het programma werd uitgebreid met zeer diverse activiteiten”, zegt Serkeyn.

De aftrap van ‘Winters Vilvoorde’ wordt gegeven op vrijdag 19 december vanaf 19 uur. “Om 19.30 uur vindt een spetterend vuurwerk plaats boven de Grote Markt, gevolgd door een retro swingfeest met Radio Modern. Tijdens het daaropvolgende kerstshoppingweekend wordt de Leuvensestraat autovrij gemaakt, de winkels zijn geopend op zondagmiddag en er heerst een fijne kerstsfeer op de Grote Markt met verschillende eetkraampjes vóór de spiegeltent en gezellige verkoopstanden en animatie in de tent.”

De kerstshopping in de tent vindt plaats op zaterdag 20 december van 13 tot 22 uur en op zondag van 13 tot 18 uur. Op zaterdag is er vanaf 19 uur vuuranimatie op het plein vóór de tent. Zondag 21 december kan je genieten om 20 uur van het kerstconcert van Zakdoek.

Daarna is het tijd voor ‘oud Vilvoorde’ met oude films en caféspelen van vroeger. De Heemkundige Kring Hertog Hendrik I nodigt je graag uit op maandag 22 december vanaf 19 uur.

Verder nog op het menu tijdens de eindejaarsperiode: een familievoorstelling, het kerstfeest voor Vilvoordse alleenstaande 60-plussers, een circusnamiddag met initiatie en optreden en stomme films met live-pianobegeleiding

Op zaterdag 27 december vindt tussen 14 en 2 uur ‘s nachts een benefietconcert plaats ten voordele van (W)armkracht. Vzw Goesting, Pjeireblues en Stage 1800 steken de koppen bij elkaar en organiseren samen met de stad een gratis muziekdag.

Op zondag 28 december van 10 tot 21 uur kan je dan weer frühshoppen met jazz en blues. Tussen 11 en 17 uur kan iedereen in de spiegeltent terecht voor een drankje en genieten van verschillende jazz- en bluesoptredens van Vilvoordse muziekverenigingen.

Het nieuwe jaar wordt op 3 januari ingezet op de beats van het Vilvoords Feestgedruis. De traditionele nieuwjaarsreceptie voor de inwoners vindt plaats op zondag 4 januari van 11 tot 13 uur. Met een volksdansbal van 19 tot 23 uur wordt de spiegeltent gesloten. Meer info over Winters Vilvoorde op www.vilvoorde.be en de facebookpagina van stad Vilvoorde.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise