Ref fluit match af na slag van keeper

De wedstrijd in vierde provinciale E in Vlaams-Brabant tussen SC Keerbergen en Vilvoorde-Koningslo is zaterdagavond flink uit de hand gelopen.

De scheidsrechter floot de match in de 75ste minuut af nadat hij een klap had gekregen van de bezoekende doelman. De thuisploeg stond op dat moment 3-1 voor en had net een penalty gekregen.

De 19-jarige reservedoelman, die in de eerste helft in de ploeg was gekomen na een eerste rode kaart voor Vilvoorde-Koningslo, was het niet eens met die beslissing en ging verhaal halen bij de scheidsrechter.

Toen die ook voor hem de rode kaart toonde, sloegen de stoppen door en gaf hij de ref een klap in het gezicht. Die viel op de grond, krabbelde recht en floot de wedstrijd af.

Bij Vilvoorde-Koningslo beweert men dat de scheidsrechter weliswaar een duw kreeg, maar zeker geen slag. De supporters van de thuisploeg zouden de spelers ook geprovoceerd hebben door hen racistische scheldwoorden naar het hoofd te slingeren.

Na de wedstrijd kwam de politie ter plaatse om de scheidsrechter te verhoren en een proces-verbaal op te stellen.