Haesendonckstraat in Vilvoorde afgesloten na verzakking

In de Haesendonckstraat in Vilvoorde, in de buurt van het kruispunt met de Schoolstraat, heeft zich een verzakking voorgedaan in het midden van de rijweg, als gevolg van een breuk op de riolering.

De stad Vilvoorde en rioolbeheerder Aquafin hadden herstellingswerken gepland in de eerstkomende schoolvakantie, wanneer er wat minder verkeer is.

De toestand is echter op korte tijd dermate verslechterd dat de werken niet langer uitgesteld kunnen worden.

Sinds woensdag 5 februari is de Haesendonckstraat al over een halve rijbaanbreedte afgezet.

Op maandag 10 februari wordt gestart met de herstellingswerkzaamheden. Dit betekent dat vanaf die dag de Haesendonckstraat plaatselijk afgesloten zal worden voor alle verkeer.

Omleiding

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Kluitingstraat naar de N1 of vanaf de Houtemsesteenweg op grondgebied Steenokkerzeel naar de N270.

De Schoolstraat wordt in eerste instantie niet afgesloten. Wel wordt deze straat met de wagen enkel bereikbaar komende vanaf de rotonde Haesendonckstraat-Damstraat.

Dit betekent dus dat zowel de scholen als de sporthal, maar ook de woningen langs de Trekelsstraat (Karel) en de Monni-kenhofstraat enkel vanuit deze richting bereikbaar zijn voor gemotoriseerd verkeer.

Mocht bij de uitvoering van de werken blijken dat het noodzakelijk is de toegang tot de Schoolstraat alsnog af te sluiten, dan zullen de nodige aanpassingen doorgevoerd worden aan de verkeerscirculatie om de schoolomgeving bereikbaar te houden.

Leerlingen te voet of per fiets

Ouders van leerlingen van zowel de stedelijke basisschool De Groene Planeet als De Biekorf worden hoe dan ook opgeroepen om hun kinderen in de mate van het mogelijke te voet of met de fiets naar school te brengen.

De bewoners van de woonwijk van de Intervilvoordse Maatschappij voor Huisvesting krijgen tijdelijk een bijkomende uitgang via de Derdeschoofstraat en de Hondenbergstraat.

De haltes van de Lijn langs de Haesendonckstraat en de Keiput kunnen gedurende de werken niet bediend worden.

De dichtstbijzijnde nog bruikbare halte bevindt zich op de hoek van de Damstraat en de Kluitingstraat.

Eén werkweek

Als alles volgens plan verloopt, nemen de werken één werkweek in beslag. Vanaf vrijdagavond 14 februari zou de straat dan opnieuw open gesteld kunnen worden.

De exacte omvang van de werken zal echter pas blijken nadat gestart is met de graafwerken.

Klik hier voor het omleidingsplan.