Winterfeest van start met vuurwerk

Het Vilvoords winterfeest is op gang getrapt. Een schaatspiste is er dit jaar niet, maar op de Grote Markt staat wel een spiegeltent. In die tent worden tot 5 januari heel wat evenementen georganiseerd.

Het schepencollege trok geen schaatsen aan bij de opening van het Vilvoords winterfeest. Omdat de Zennestad wil besparen, werd beslist om de dure schaatspiste dit jaar af te schaffen.

In de plaats kwam wel een spiegeltent. In die tent werd vrijdag al volop gedanst, terwijl op de Grote Markt vuurwerk afgestoken werd. De komende dagen staat de spiegeltent centraal.

Zo volgen er na de kerstmarkt afgelopen weekend nog twee filmavonden, is er een circusnamiddag en wordt er ook een nieuwjaarsreceptie in gehouden. Daarnaast huren een aantal organisaties de tent voor bijkomende activiteiten voor de Vilvoordenaar.

Alle activiteiten in de spiegeltent georganiseerd door stad Vilvoorde zijn gratis. Tijdens de openingsuren kunnen bezoekers er ook iets komen drinken in een unieke sfeer.

De spiegeltent blijft tot 5 januari op de Grote Markt staan. Die zondag wordt het Vilvoords winterfeest afgesloten met een nieuwjaarsreceptie waarop alle inwoners een gratis drankje aangeboden krijgen om te klinken op het nieuwe jaar.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise