Leon viert 100ste verjaardag

De honderdjarige Leon Holsters werd zopas  gevierd in WZC Ter Linde. Leon, geboren op 4 oktober 1913 in Kampenhout, huwde in 1938 met Marie. Ze kregen 1 dochter, 2 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Leon en Marie vierden nog hun briljanten huwelijk. Marie overleed in 2005.

In 1940 was Leon krijgsgevangene. Na de oorlog werd hij witloofboer, maar zijn grote hobby was, naast fietsen, het telen van sjalotten. Op 96-jarige leeftijd nam Leon zijn intrek in rusthuis Ter Linde. Omdat stilzitten niets voor hem is, maakt hij dagelijks een wandeling. Zijn medebewoners doopten hem tot ‘den bompa’.

Op de viering ontving Leon van stad Vilvoorde een mand met streekproducten, een medaille van de provincie Vlaams-Brabant en een foto van de Vorsten in naam van Hunne Koninklijke Hoogheden de Koning en de Koningin. De 100-jarige zal eveneens het Gulden Boek van stad Vilvoorde ondertekenen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise