Groen protesteert tegen verbreding Ring

Een dag nadat de Vlaamse regering koos voor een verbreding van de Brusselse Ring werd in Vilvoorde al actie gevoerd door Groen.

‘De bezorgdheid voor enerzijds de gezondheid en anderzijds het korte termijngehalte van deze oplossing is in deze regio namelijk bijzonder groot. De petitiekaartjes werden dan ook vlot ondertekend’, zegt Groen-voorzitster Francine De Prins.

‘De meeste mensen zijn er namelijk van overtuigd dat het verbreden van de Ring geen structurele oplossing zal bieden voor het fileleed. Integendeel, een ogenschijnlijke vergroting van de capaciteit zal voornamelijk meer verkeer aantrekken. En als men niets kan doen aan de files op het viaduct vreest men in Vilvoorde nog meer sluipverkeer.’

Groen blijft voorstander van een volwaardig openbaar vervoer dat betaalbaar, comfortabel en snel is.

‘Het Gewestelijk Expresnet, waar vele inwoners van de rand reeds jaren op wachten, moet prioritair worden uitgevoerd. Ook degelijke en veilige fietsinfrastructuur kan voor velen een gezonde en aangename oplossing zijn.’

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise