Vilvoorde zet duurzame mobiliteit in de kijker

In de Week van de Mobiliteit plaatst stad Vilvoorde duurzame mobiliteit extra in de kijker. Met een goedgevuld programma toont de stad aan dat dit één van dé belangrijke punten is waarop ze wenst in te zetten de komende jaren. De Week van de Mobiliteit wordt op zondag 22 september feestelijk afgesloten met de autovrije zondag en jeugddag.

Voor de 12e keer wordt een deel van de stad vrijgegeven voor voetgangers en fietsers en staan we met z’n allen even stil bij mobiliteit en onze eigen verplaatsingsgewoonten.

Maandag 16 september

Met de actie ‘10 000 stappen, elke stap telt’, wordt de week van de mobiliteit ingezet en aandacht besteed aan de voetgangers. Het college van burgemeester en schepenen luidt deze actie op ludieke wijze in door de uitdaging aan te gaan met stadspersoneel om dagelijks 10 000 stappen te nemen. Na 2 weken worden de resultaten bekend gemaakt aan de bevolking.

Vanaf 1 oktober kan je dan bij de dienst sport een stappenteller ophalen en je registreren op de website www.10000stappen.be/stappenregistratietool. Je kan de eerste stappen alleszins al zetten op 1 oktober tijdens de herfstwandeling.

Dinsdag 17 september

Op dinsdag zetten we de doorlopende straat in de kijker: een doodlopende straat voor auto’s die wel doorgaanbaar is voor fietsers en wandelaars. Het nieuwe verkeersbord F45b werd hiervoor gecreëerd. Op 17 september wordt de Romeinsesteenweg ter hoogte van de Steenstraat en Kwakkelstraat doorlopend gemaakt.

Woensdag 18 september

Woensdag 18 september wordt extra aandacht besteed aan de fietsers, meer in het bijzonder aan het voorkomen van fietsdiefstal. Van 12 tot 19 uur kan je je fiets laten graveren aan het fietspunt van het station van Vilvoorde.

Vrijdag 20 september

Op vrijdag is het STRAPdag. Vilvoorde werd verkozen tot gaststad voor de preview van de Dreamshow. Verschillende Vilvoordse basisscholen nemen actief deel aan de STRAPdag en zijn die dag uitgenodigd voor een leuke show op het Bolwerkplein om 10 uur.

Zondag 22 september – autovrije zondag en jeugddag

De week van de mobiliteit wordt afgesloten op zondag 22 september met de autovrije zondag. Die dag is het centrum van Vilvoorde autovrij. Net als tijdens voorgaande edities, mogen alleen personen met een doorgangspas rijden in de autoloze zone.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise