Grimbergen zet de wagen een weekje opzij

Van 16 tot en met 22 september vindt in heel Europa de Week van de Mobiliteit plaats. Om dit initiatief mee te ondersteunen heeft het gemeentebestuur van Grimbergen zich ook als deelnemer ingeschreven.

Door deze deelname engageert het gemeentebestuur zich om een week lang in te zetten op duurzame mobiliteit in Grimbergen door verschillende doelgroepen actief aan te sporen om de auto een dagje aan de kant te laten.

Op donderdag 19 september is het Car Free Day en worden bedrijven, organisaties, verenigingen en de eigen personeelsleden van het gemeentebestuur en het OCMW opgeroepen om op een duurzame manier naar het werk te komen. Dat kan bijvoorbeeld te voet zijn, met de fiets, met het openbaar vervoer of door te carpoolen. Aan bedrijfsleiders, burgemeester en schepenen wordt gevraagd om het goede voorbeeld te geven.

Schepenbutler

Schepen van Mobiliteit Paul Hermans en schepen van Leefmilieu Eddie Boelens zorgen die ochtend voor een ludieke actie op het gemeentehuis. In butlerstijl zullen zij alle personeelsleden die op duurzame wijze naar het werk komen als echte VIP’s verwelkomen.

Ook het OCMW wil zijn personeelsleden aanzetten om zich milieuvriendelijk te verplaatsen. Als stimulans zal de OCMW-voorzitter Trui Olbrechts samen met enkele raadsleden tijdens de Car Free Day aan de deelnemende personeelsleden een gezond vieruurtje bezorgen zodat ze de terugtocht naar huis gezond kunnen aanvatten.

Het Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen doet ook mee aan de actie en biedt personeelsleden die op een ecologische manier naar het werk komen gratis ontbijtkoeken aan.

Op vrijdag 20 september is het Strapdag. Dan roepen alle scholen ouders en leerlingen op om niet met de wagen naar school te komen. Op die manier moet ook de verkeersveiligheid rond de scholen vergroten.

Seizoenshappening

Op zaterdag 21 september organiseert het Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen nog een speciale actie rond mobiliteit. Mensen die met de fiets naar de seizoensopening komen, worden beloond met een drankbonnetje. Er worden ook twee fietstaxi’s ingezet die zullen pendelen naar de bushaltes aan het Sint-Amandsplein en de halte Esplanade van Tram 3.

Mensen die met de tram of met de bus komen, zullen gratis van de halte naar het cultuurcentrum gebracht worden (aantal zitplaatsen beperkt, vooraf reserveren is niet mogelijk). Van 17 tot 19 uur zal de politie ook fietsen graveren aan het cultuurcentrum.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise