Ternat zoekt vrijwilligers voor de Minder Mobielen Centrale

Het Sociaal Huis van de gemeente Ternat lanceert een oproep naar mensen die als chauffeur vrijwillig deel willen uitmaken van de Minder Mobielen Centrale (MMC). Deze dienst staat in voor het vervoer van mensen die niet in staat zijn om zelf te rijden of een beroep kunnen doen op het openbaar vervoer.

Concreet gaat het om mensen die een beperkt inkomen hebben door ouderdom, ziekte of een beperking en niet meer in staat zijn om zelf te rijden, het openbaar vervoer te gebruiken of geen gebruik kunnen maken van mensen uit hun omgeving. Een team gemotiveerde vrijwilligers zorgt ervoor dat deze mensen naar een consultatie bij de dokter kunnen, voor administratieve zaken in het gemeentehuis geraken, hun boodschappen kunnen doen, naar de kapper gaan of een partner/vriend/vriendin bezoeken. De coördinatie van de MMC gebeurt vanuit het Sociaal Huis van Ternat.

Het Sociaal Huis voorziet voor elke vrijwilliger een professionele begeleiding, een onkostenvergoeding per gereden kilometer en een gepast verzekeringspakket met o.a. een Omnium-verzekering voor je wagen tijdens uitgevoerde trajecten. Om vrijwilliger te worden bij de Minder Mobielen Centrale moet je slechts aan drie voorwaarden voldoen: beschikken over een eigen wagen en rijbewijs B, enkele uren per week beschikbaar zijn en bereikbaar zijn via telefoon. Je beslist als vrijwilliger-chauffeur volledig zelf of je een traject wil uitvoeren en wanneer je je beschikbaar stelt voor de Centrale. Als je interesse hebt kan je vrijblijvend voor meer informatie contact opnemen met het Sociaal Huis.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws