Kort Ternat: Kinderopvang digitaal in kaart gebracht

Het lokaal bestuur Ternat en Opvang.Vlaanderen hebben de handen in elkaar geslagen zodat het zoeken naar een opvangplaats makkelijker wordt. Ternat heeft ervoor gekozen om alle kinderopvanglocaties digitaal in kaart te brengen via het gebruiksvriendelijke platform Opvang.Vlaanderen. Opvang.Vlaanderen biedt naast een overzicht ook een kanaal aan waar een aanvraag tot opvang vlot ingediend en opgevolgd kan worden. Ouders die nog onbekend zijn met kinderopvang kunnen via de Wegwijzer het kinderopvanglandschap verkennen. Ouders kunnen volledig zelfstandig een aanvraag indienen of kunnen hulp ontvangen bij het indienen van hun aanvraag via een Welzijnspunt. Ook voor Ternat betekent het lokaal loket kinderopvang een meerwaarde.  Doordat elke aanvraag tot kinderopvang in onze gemeente geregistreerd wordt via Opvang.Vlaanderen, worden de noden duidelijk in kaart gebracht.  

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws