Musikalo rouwt om Jos Van der Cruys (68)

In het OLV Ziekenhuis in Asse overleed maandag Jos Van der Cruys (68), erevoorzitter van de harmonie Musikalo uit Sint-Katherina-Lombeek.

Van der Cruys was ook stichter van het verzekeringskantoor Josar (Akses). De laatste jaren leed hij aan de ziekte van Parkinson.

“Jos was een voorbeeld en een boegbeeld binnen én buiten onze vereniging. Hij zette zich jarenlang in voor Musikalo zowel als voorzitter, als bestuurslid en als erevoorzitter”, klinkt het in een mededeling van Musikalo.

De familie Van der Cruys is in Sint-Katherina-Lombeek al vele decennia sterk verweven met Musikalo, sinds 2002 de opvolger van de toenmalige Katarinafanfare.

De familie is al generaties hofleverancier van muzikanten, al was dat destijds meer een kwestie van noodzaak dan van muzikaal talent. “Iedereen in de familie moest helpen om het orkest boven water te houden. Ook het bestuur was op een bepaald moment een puur familiale aangelegenheid. Het was dan ook mijn beslissing om dat open te trekken’’, vertelde Jos Van der Cruys in een interview uit 2006.

De begrafenis heeft plaats op zaterdag 16 juli om 11.45 uur in de Katarinakerk in Sint-Katherina-Lombeek. Begroeten kan vanaf 11 uur.