Terug naar school tussen twee bouwwerven in Ternat

Voor deze eerste schooldag had het gemeentebestuur van Ternat extra veiligheidsmaatregelen genomen in de omgeving van basisschool De Brug.

Zowel op de campus Sint-Angela als op het vroegere voetbalterrein, kant Sint-Jozef, zijn de bouwwerken voor nieuwe schoollokalen gestart, zodat een deel van de basisschool tussen twee bouwwerven komt te liggen.

De politie was aanwezig om alles in goede banen te leiden. ‘De T ‘Serclaesstraat is werfzone en de Kouterweg werd afgesloten voor alle verkeer’, zegt schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A Groen +). ‘Ouders moeten met hun kinderen te voet vanaf het Sportcomplex via Van Cauwelaertstraat en Statiestraat naar de schoolingangen van de basisschool.’

eerste schooldag de brug ternat 2Het doorgangsverbod in de Kouterweg werd vandaag echter massaal genegeerd, al waren er daar vandaag gelukkig geen leveringen door zware vrachtwagens voorzien.

‘Ten laatste maandag starten daar de werken en dan wordt het levensgevaarlijk om er toch nog te voet of per fiets door te willen komen. De gemeente roept dan ook op om de aangeduide veilige wegen te nemen’, aldus de schepen.

Vanaf de Statiestraat is er enkel plaatselijk en werfverkeer toegelaten in de T’Serclaesstraat. Je mag er ook niet stilstaan of parkeren. Vanaf de Terlindenstraat mag je bij de begin- en einduren van de school de straat niet in.