Bakkerij Heidi krijgt HIB-label

Geert en Inge Vanderheyden van Bakkerij Heidi zijn de eerste ondernemers uit Ternat die het Handmade-in-Belgium label mogen ontvangen.

Voorzitter Ludo Devos en  directeur Nancy Van Espen van Unizo Vlaams-Brabant & Brussel reiken samen met burgemeester Ronald Parys van Ternat zaterdag het HIB-label uit, tijdens de ‘Unizo-Dag van de klant’.

De ambachtelijke bakkerij aan de kerk van Sint-Katherina-Lombeek heeft het gewone assortiment huisgemaakt brood, koffiekoeken, broodjes en een ruime keuze koekjes, pralines en confiserie, maar is in de ruime omgeving toch vooral gekend voor zijn patisserie, de plotertaarten, boterroomtaarten en de volledig op maat uitgewerkte American Style taarten. Het HIB-label vormt een bekroning op het werk dat Inge en Geert al 20 jaar met hart en ziel in hun werk stoppen.

‘Wat heel belangrijk is voor onze zaak en naambekendheid, is de sociale media waar we van in het begin op de kar sprongen’, zegt Geert.

‘Het nauwe contact dat je op die manier met je klanten behoudt versterkt je positie als artisanale bakker en zorgt er ook voor dat je het artisanale proces kan tonen via foto’s en filmpjes en dat je makkelijk bereikbaar en aanspreekbaar bent.’

De bakkerij is open van vrijdag tot zondag, na afspraak ook op woensdag en donderdag. Bakkerij Heidi is echter wel constant bereikbaar via mail en facebook en ook bestellingen plaatsen gaat vlot via de bestelsite www.mijnwakkerebakker.be (tot 21 uur voor afhaling de dag er op).

Het HIB-label werd in het leven geroepen door Unizo en is voor ondernemers die authentieke, ambachtelijke en kwalitatieve producten aanbieden. Ze moeten daarvoor aan strenge criteria voldoen, in de eerste plaats een grote mate van handwerk in hun producten.