Aannemer in de fout, centrum Ternat onbereikbaar

De aannemer die, via de intercommunale Haviland, de asfalteringswerken uitvoert in een gedeelte van de Brusselstraat en de Keizerstraat zorgde woensdag voor een verkeerschaos in het centrum van Ternat.

‘Tegen de richtlijnen van de gemeente in had de aannemer zowel de Brusselstraat als de Keizerstraat tegelijk afgesloten en was er gestart met het afschrapen van de asfaltlaag’, zegt schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A Groen +).

‘Daardoor werd heel het centrum onbereikbaar. Donderdag werd overlegd met aannemer met het oog op een correct verloop van de asfalteringswerken die voor maandag voorzien zijn. Het asfalteren van de Keizerstraat mag pas starten als er weer doorgang is op het Marktplein en de Brusselstraat.

De gemeentearbeiders waren deze namiddag druk in de weer om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen in de door de aannemer opgebroken Brusselstraat en Keizerstraat.

Normaal zou die maandag ook asfalteren maar door het slechte weer dreigt dat letterlijk in het water te vallen.

‘De gemeente neemt alvast de nodige maatregelen om ongelukken te voorkomen. Plaatselijk verkeer mag immers door de werfzone. Zwaar verkeer zal door de gemeente worden omgeleid. De aannemer heeft nog steeds niet de gevraagde borden gezet’, aldus Van Cauwelaert.

Lees ook: