Gemeente Ternat gaat mobiliteitsplan aanpassen

Het gemeentebestuur wil tegen september een aangepast mobiliteitsplan invoeren. Het protest van de oppositie en een petitie zorgde ervoor dat er dan toch beweging kwam in dit omstreden plan.

Het huidige mobiliteitsplan zorgde in Ternat de laatste maanden voor heel wat ophef. De oppositiepartijen CD&V en N-VA hadden het plan al met de grond gelijk gemaakt maar ook heel wat buurtbewoners zagen de plannen niet zitten. Een petitie van een 600 tal handtekeningen maakte duidelijk dat een en andere diende herzien te worden. Voor de meeste Ternattenaren is het duidelijk. Zij willen  dat de situatie weer wordt zoals vroeger. En ze vragen ook uitdrukkelijk meer inspraak.

Daarom werd door de huidige meerderheid beslist om tegen september een aangepast plan voor te voorleggen. De bewoners en zelfs de oppositie  zullen inspraak krijgen.