Wekelijkse markt in Lombeek neemt veelbelovende start (+ foto's)

De nieuwe wekelijkse markt ter hoogte van het Kapelleveld in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek kende vanmiddag meteen een veelbelovende start.

Het gemeentebestuur van Ternat wil met de wekelijkse markt met voedingswaren en verse producten op dinsdag van 14 tot 19 uur tegemoetkomen aan een vraag van veel bewoners.

‘Er is al een tijdje geen zelfstandige kruidenier meer in het centrum van Lombeek’, zegt burgemeester Ronald Parys.

‘Er zijn hier vrij veel oudere mensen die nood hebben aan verse producten en etenswaren. Voor die mensen heeft zo’n markt ook een grote sociale waarde.’

‘Een derde reden waarom we specifiek voor een namiddagmarkt opteerden is dat hier dan veel ouders met kinderen passeren op weg naar de academie en De Ploter.’

Van de twaalf marktkramers die hadden toegezegd kwamen er alvast tien opdagen. Enkel het kraam met Afrikaanse specialiteiten en een kraam met escargots bleven afwezig.

De wel aanwezige marktkramers hadden echter meer dan de handen vol. De publieke belangstelling was erg groot en alle kramen deden, ondanks het wisselvallige weer, al van het eerste uur goede zaken. Vier van de tien marktkramers staan op donderdag ook op de markt in Ternat.

De markt is ook nog steeds op zoek naar een beenhouwer. ‘Zeer moeilijk te vinden’, zegt marktleider Herwin Cobbaert. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via herwin.cobbaert@skynet.be.