Vluchtende inbreker probeert politie te rammen

In de Brusselstraat in Ternat werd zaterdagochtend een vermoedelijke inbreker aangehouden. Daarbij moest de politie ook een schot lossen, maar er raakte niemand gewond.

Volgens het parket van Halle-Vilvoorde werd een man van Afrikaanse origine – geboren in Kinshasa, 1966 – zonder verblijfplaats in België, zaterdag omstreeks 6 uur betrapt nadat de politie was opgeroepen voor een poging diefstal met braak in Ternat.

Hij bevond zich in een voertuig dat eerder die nacht gestolen was, eveneens in Ternat. Toen de politie zich kenbaar maakte, probeerde de man de politie aan te rijden en te vluchten.

Een agent loste één schot op de rechterachterband van het voertuig. De verdachte ramde hierna een metalen paal en signalisatiebord en kwam tot stilstand.

Hij wordt verdacht van drie diefstallen met braak, één diefstal met inklimming en één poging diefstal met braak, (allen in Ternat vorige week, waarvan 4 feiten van de vrijdagnacht), en gewapende weerspannigheid (gezien hij de agenten heeft proberen aanrijden met het voertuig).

Het parket heeft de man voorgeleid voor de onderzoeksrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel, die hem heeft aangehouden.