Daan haalt wereldrecord frieten bakken naar Lombeek (+ video)

Daan Vernaillen van Frituur Den Bos op de Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek is de nieuwe wereldrecordhouder frieten bakken.

Maandagmorgen om 9 uur bereikte hij de kaap van 83 uur, het vorige record dat sinds 2010 op naam van een Antwerpse frituuruitbater stond.

Vernaillen startte donderdag om 17 uur met zijn recordpoging. Maandag tussen 9 en 13 uur hield hij een pauze – elk uur mocht hij immers vijf minuten rust opsparen – maar sinds 13 uur is hij opnieuw voort beginnen bakken.

Zijn ambitie nu is om nog minstens voort te doen tot hij de 100 uur haalt. Daarvoor moet hij dus tot dinsdagochtend 6 uur frietjes blijven bakken.

Niet dat de inspanning intussen niet in de kleren kruipt bij de nieuwe wereldrecordhouder. ‘Een cameraploeg die mij de hele tijd volgt wekte mij vanmiddag om 12.30 uur. Ik was totaal van de wereld. Ik vroeg me zelfs af wat die mannen daar deden. Ik had totaal geen idee meer waar ik mee bezig was.’

Een privé-ambulancedienst blijft intussen stand-by om Daan indien nodig bij te staan.