Trein beschoten in Ruisbroek (update)

Vanavond werd een trein beschoten die in het station van Ruisbroek stilstond. De trein was op weg naar ’s Gravenbrakel.

De spoorwegpolitie Brussel en de lokale politie Zennevallei gingen¬†ter plaatse. “Er werden vier¬†inslagen vastgesteld op de trein: 1 in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, 1 in een deur en 2 verderop in het rijtuig”, meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Er vielen geen gewonden, wel was één iemand die aan het verbrijzelde raam zat in shock.  Er is voorlopig geen spoor van de daders.

De trein is eerst doorgereden naar het station van Halle, waar alle passagiers ge√ęvacueerd werden. Intussen werd het spoor vrijgemaakt en gaat de trein terug naar een depot in Schaarbeek, waar de ballistisch deskundige die door het parket werd aangesteld de trein zal onderzoeken.

De inslagen leken niet bijzonder groot, zodat de politie vermoedt dat het een eerder licht kaliber wapen geweest zal zijn, maar de expert zal hier wellicht meer duidelijkheid over kunnen geven.

Update: Volgens de deskundige werd er waarschijnlijk geschoten met luchtdrukprojectielen, geen vuurwapen. Gezien er geen projectielen gevonden zijn, kan hij dit echter niet met zekerheid bevestigen.

Er zijn 4 inslagen zoals reeds door de politie vastgesteld. Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor de reizigers, want de projectielen hebben de wanden of het glas niet kunnen doorboren. Inslag wel op ooghoogte aan raam, dus verklaart de shock van passagier die net aan dat raam zat.