VIDEO: Overvaller gezocht op frituur, apotheek en krantenwinkel in Aalst

De politie en het gerecht zijn op zoek naar een man die verdacht wordt van meerdere diefstallen met geweld en wapenvertoon in Aalst. De oproep gebeurde gisteravond in het programma Faroek op VTM.

De eerste overval dateert van 18 augustus 2015 op¬†de krantenwinkel “Het Artikelken” in de Dokter De Moorstraat. Omstreeks 11.40 uur kwam een onbekende zwarte man binnen. Hij camoufleerde zijn gezicht door middel van een pet en een kap over zijn hoofd. Hij trok ook een doek voor zijn mond en neus.¬†De dader richtte een pistool naar de winkeluitbaatster en enkele klanten. Hij eiste de inhoud van de kassa en het geld moest in zijn zak gestopt worden. De dader schuwde geen geweld. Als het geld in de tas zat, vertrok hij.

  • Beschrijving van de dader :¬†De man heeft een zwarte huidskeur en is opvallend groot, zo’n 1m90. Hij was volledig in het zwart gekleed en had een draagtas bij zich.

Een tweede feit werd gepleegd op 12 januari 2016 omstreeks 21.54 uur in¬†de frituur “Topperfriet” in de Nieuwbrugstraat in Aalst. De¬†overvaller was een grote man met zwarte huidskleur. Zowel de uitbater als √©√©n van de klanten werden hard aangepakt. De dader gebruikte heel veel fysiek geweld. De dader is weggevlucht zonder buit aangezien hij de kassa niet open kreeg.

  • Beschrijving van de dader :¬†De man was gewapend met een zwart pistool en droeg die in zijn rechter hand. De verdachte heeft een zwarte huidskleur en verborg zijn gelaat met een sjaal tot onder de ogen en een kap. Hij is zeker 1m88 groot en atletisch gebouwd.¬†Hij droeg een zwarte pilootjas, een pull met zwarte kap, zwarte sjaal, een zwarte trainingsbroek van het merk “LOTTO” met het logo en twee verticale lijnen, zwarte handschoenen met fluo groen tussen de vingers, zwarte sportschoenen met witte zool en een grijze slip.

Ook op 15 januari 2016 sloeg hij toe in een apotheek in de Raffelgemstraat in Aalst. Omstreeks 17.40 uur kwam hij de apotheek binnen en vroeg naar specifieke producten. Toen het slachtoffer naar achter ging volgde hij en bedreigde haar met een pistool. Hij vroeg het geld uit de kassa. Toen er een andere persoon binnenkwam was de dader verrast en vluchtte weg. Drie dagen later werd in de Lindestraat kledij teruggevonden die gelinkt kan worden aan de overval op de apotheek.

  • een donkerblauwe trainingsbroek met lichtblauwe strepen van het merk ADIDAS maat Large met het logo van Chelsea
  • een zwarte sweater met kap en rood opschrift “Federal U.S. Marshall” : maat Large
  • een zwarte jas merk L.O.G.G maat Large
  • een donkerblauwe pull met rolkraag van HEMA maat medium
  • deze pull zat nog in de sweater en vermoedelijk werden beide kledingstukken tegelijk uitgetrokken.
  • een zwarte jas
  • een zwarte muts met een boord van ongeveer 5cm

Wie meer informatie heeft neemt contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.