Jonge overvallers Delhaize Sint-Pieters-Leeuw opgepakt

De politie van de zone Zennevallei heeft twee mannen, waaronder een minderjarige, opgepakt voor de gewapende overval op de Delhaize-winkel in de Pastoor Vendelmansstraat in Sint-Pieters-Leeuw, maandag rond 14 uur.

Drie personen betraden de winkel en bedreigden de kassierster met een vuurwapen om de kassa af te geven. Toen één van hen door een getuige in de winkel leek herkend te worden, panikeerden de daders en vluchtten ze zonder buit weg. Niemand raakte gewond.

Ongeveer een uur na de overval vond een nieuwe overval plaats, ditmaal op een apotheek in de Pallieterweidestraat in Halle. Opnieuw was er sprake van drie personen die gewapend met een vuurwapen de inhoud van de kassa vroegen. De daders konden vluchten met ongeveer duizend euro buit.

“Door de gelijkenissen tussen de twee feiten deed de politie van de zone Zennevallei onmiddellijk na de feiten in Halle nazicht op het adres van de persoon die door de getuige in de Delhaize herkend leek te worden”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

“Ter plaatse trof de politie vier personen aan, één meerderjarige (18 jaar uit Anderlecht) en drie minderjarigen (16-17 jaar uit Halle, Vorst en Ninove). De meerderjarige droeg op het moment van de interceptie nog een pistool in zijn broeksriem.”

De meerderjarige verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hem vandaag voor de onderzoeksrechter laat voorleiden met oog op zijn verdere aanhouding. De minderjarige uit Halle werd voor de jeugdrechter geleid.

Update: de meerderjarige verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter, de minderjarige uit Halle werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.