Politie Sint-Pieters-Leeuw vat inbrekers

De politie van Sint-Pieters-Leeuw boekte de voorbije dagen enkele successen in de strijd tegen het toenemende aantal inbraken in woningen en tuinhuisjes.

Zondagnacht 6 op 7 april, werd in samenwerking met collega’s van de politie van Halle en verdacht voertuig onderschept aan de Rink in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Het voertuig en de nummerplaten bleken gestolen.

Aan boord van het voertuig bevonden zich een man en een vrouw van vreemde origine. Het voertuig, een kleine bestelwagen was volgestouwd met goederen van werkmateriaal tot snowboards.

Beide personen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. Het onderzoek naar de herkomst van de goederen loopt nog.

Dinsdagnacht merkte een dienstploeg een verdachte camionette op vlakbij de wijk Witte Roos. De bestuurder bleek gekend bij het gerecht en bij verdere controle bleek het ook hier te gaan om een gestolen voertuig. Het voertuig was midden februari gestolen bij een garagehouder in Anderlecht.

De bestuurder werd eveneens aangehouden en opgesloten in de gevangenis van Vorst. Hij had ook meerdere GSM-toestellen op zak, waarvan één toestel afkomstig bleek van een ladingdiefstal bij een transportfirma in Vilvoorde.

De PZ Sint-Pieters-Leeuw zet sinds begin dit jaar bijkomend personeel en middelen in tegen diefstallen. Op diverse tijdstippen werden ‘Bulldog’-ploegen ingezet die met anonieme politievoertuigen elk verdacht voertuig of persoon aan een controle onderwerpen.

Ook de normale interventieploegen kregen recent bijkomende opdrachten om gerichter te patrouilleren naar de risicowijken.