Ereschepen Fredy Segers (65) overleden

In Roosdaal overleed zaterdag ereschepen Fredy Segers op 65-jarige leeftijd. Hij overleed zaterdag in het ziekenhuis van Aalst aan de gevolgen van een hartaanval.

Segers¬†nam pas vorige maand¬†afscheid van de Roosdaalse politiek na een lange loopbaan als CD&V-politicus.¬†Tot april 2014 was Segers¬†schepen van financi√ęn, openbare werken en senioren.

Fredy Segers – zijn voornaam werd met √©√©n d geschreven – startte zijn politieke loopbaan in Roosdaal in 1989 als gemeenteraadslid. Van 1995 tot 2012 was hij achtereenvolgens schepen van milieu, sport, middenstand, senioren en financi√ęn.

Na de verkiezingen in 2012 werd hij ook schepen van openbare werken (nieuwe projecten). De laatste jaren kampte de schepen met gezondheidsproblemen. In 2013 kondigde Segers al eens zijn ontslag aan, maar dat trok hij enkele maanden later opnieuw in.

“Binnen het gemeentebestuur kenden we Segers als een man met het hart op de tong en een echte volksfiguur”, zegt burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V).

“Om die reden vraagt het gemeentebestuur om een periode van ingetogenheid en rust, dit uit respect voor het verdriet van de familie en vele vrienden van de talrijke verenigingen waarin Fredy zich engageerde. Zo last CD&V-Roosdaal de gespreksavond met Wouter Beke van as dinsdag af.”

In het gemeentehuis van Roosdaal wordt een rouwregister geopend en hangen de vlaggen halfstok.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 21 november om 10 uur in de Sint-Gaugericuskerk van Pamel.