Voetbaloverzicht : Krappe zege Asse-Zellik A

In vierde klasse B heeft KSC Wolvertem zijn derde opeenvolgende overwinning geboekt. Al liep dat lang niet van een leien dakje. Na handspel van Jennart kwamen de bezoekers vanop de strafschopstip op voorsprong en even later stond het zelfs 0-2. Na de rust kwam de thuisploeg bijzonder gretig uit de kleedkamers en dat resulteerde al snel in een doelpunt van Braems en even later maakte Bouwmeester gelijk. Tien minuten voor tijd kopte Badi een voorzet van de ingevallen Cortvriendt binnen.

KFC Merchtem had wat goed te maken na het pijnlijke verlies van verleden week tegen Houtem. Op het veld van titelfavoriet Diest startten de bezoekers het best. Sarrouj omspeelde heerlijk de thuisdoelman en bracht zijn team op 0-1. Diest kwam beter in de wedstrijd maar de beste kans was voor Van Den Broeck die de 0-2 liet liggen. Even voor tijd tikte Commers de gelijkmaker binnen en bezorgde Diest toch nog een punt.

Knappe remonte Asse-Ter-Heide

Beigem kreeg tegen Mazenzele Opwijk A de beste kansen maar keer op keer onderscheidde doelman Trullemans zich. Net voor affluiten kregen de bezoekers nog een uitstekende kans op de winst maar doelman Barra maakte een lob van aanvaller Bert onschadelijk. Toekomst Relegem won net zoals verleden week met 0-1. De leider in derde provinciale had genoeg aan een doelpunt van Roel Van Den Brande om de drie punten op het veld van Malderen te pakken.

Eendracht Peizegem kwam tegen Asse-ter-Heide al snel op een 2-0 voorsprong maar nog voor de rust hingen de bordjes gelijk na doelpunten van De Bie en De Coster. Meteen goed voor de 2-2 eindstand. Casseau scoorde op het halfuur de 1-0 tegen Wemmel en Asse-Zellik A gaf die krappe voorsprong niet meer af.

Pasteleurs redt Lennik

In derde provinciale F had Lennik het lang niet onder de markt tegen Ritterklub Jette. De thuisploeg had de beste kansen maar kon die niet verzilveren. Even voor tijd kon Pasteleurs na geharrewar voor doel toch scoren en bezorgde Lennik onverwacht de zege.

In vierde provinciale beleefden Mollem en Kobbegem een bijzonder productieve namiddag. Kobbegem vernederde Hekelgem B met 0-9 met o.a. drie doelpunten van Lissens. Mollem won met 5-1 dankzij twee treffers van nieuwkomer Jens Verroken, tweemaal Schandene en eenmaal Ivens.

Topartikels bij Goeiedag.be