Crèche Pagadder gaat door onder koepel ’t Breugelkind

Het kinderdagverblijf Pagadder in het Roosdaalse Strijtem sluit zich vanaf 1 april aan bij Centrum Kinderopvang (CKO) ‘t Breugelkind vzw.

Twee weken geleden bekend raakte bekend dat Pagadder per 1 september zou sluiten, maar dankzij de samenwerking kunnen de uitbaters van Pagadder de toekomst van hun opvang verzekeren.

De overstap van zelfstandige kinderopvang naar de aansluiting bij de dienst voor onthaalouders is zowel voor uitbaters Brigitte en Els van Pagadder is als de ouders een grote opluchting.

‘Het nieuwe kinderopvangdecreet dwong er ons eigenlijk toe om ons statuut als zelfstandige opvang af te sluiten’, vertelt Els van Pagadder.

‘De overstap naar CKO ‘t Breugelkind brengt heel wat voordelen met zich mee. De organisatie wees ons op de mogelijkheden van het nieuwe decreet.’

‘We worden niet alleen administratief gesteund, we weten voortaan ook waar naartoe met al onze vragen en problemen en we hebben inkomenszekerheid.’

‘Breugelkind luistert ook regelmatig naar onze plus- en werkpunten en organiseert aangepaste vormingen. Zo moeten we ons niet langer bezighouden met randtaken en kunnen we onze tijd nuttiger besteden aan de kinderen.’

Het nieuwe decreet, dat in voege gaat op 1 april, zou het voor Pagadder, een crèche die in 2003 van start ging, bijna onmogelijk maken om het kinderdagverblijf verder zelfstandig uit te baten.