Zakjes hondenpoep verstoppen rioolputjes

Het gemeentebestuur van Roosdaal waarschuwt hondeneigenaars die met hun hond gaan wandelen en de hondenpoep netjes opruimen, om die hondenpoepzakjes niet in de rioolputjes te gooien.

De gemeenschapswacht stelde vast dat sommige rioolputjes helemaal vol zitten met dergelijke hondenpoepzakjes.

Het gemeentebestuur wil iedereen wijzen op de mogelijke gevaren die ontstaan door niet biologisch afbreekbare materialen in de rioleringsroosters te deponeren.

‘Dit is ecologisch onverantwoord en bij een hevige regenbui kan dit problemen geven. Vaak worden ook lege sigarettenpakjes en zelfs blikjes en plastic flesjes in rioleringsroosters aangetroffen’, aldus het gemeentebestuur.

Niet biologisch afbreekbaar

Het gemeentebestuur gaat ervan uit dat er geen kwaad opzet is. ‘Het kan best zijn dat de hondenbaasjes zich niet bewust zijn van de problemen die zij hiermee kunnen veroorzaken. De zakjes zijn echter niet biologisch afbreekbaar en bovendien wordt er een knoop in het zakje gemaakt waardoor er wat lucht in komt en ze als ballonnetjes boven elkaar drijven.’

Zo vormen deze een soort dam in het afloopmechanisme van de gemeentelijke rioleringen. Afvalstoffen deponeren in rioleringsroosters staat gelijk aan sluikstorten.

De vervuiler zal hiervoor een administratieve geldboete krijgen die hoog kan oplopen. Het zakje in de vuilbak gooien voorkomt dergelijke problemen.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...