Scholencross blijft een publiekstreffer

Vele sportclubs zouden meteen willen tekenen om bij een wedstrijd zo veel volk rond het terrein te krijgen als bij de scholencross! Dinsdag 24 september was het weer van dattum voor de jaarlijkse klassieker! De kelen werden schor geschreeuwd om de oogappels aan te moedigen en de mobieltjes deden hun werk.

Er stonden alweer meer dan duizend leerlingen – 1037 om exact te zijn – van al de Merchtemse lagers scholen aan de start. Die waren onderverdeeld als volgt: De Plataan (246), Rinkeling (128), Sint-Donatus (227), Ten Bos (150), Ter Dreef (286). Het zesde leerjaar van Rinkeling ontbrak want ze waren op stadsklassen.

En of er gelopen werd! Aan het vertrek nam de juf of de meester nog rap een foto want bij het startsignaal was er geen houden aan en stoof de kleurrijke bende ‘vollen bak’ richting de eerste bocht. De afstanden varieerden naargelang de leeftijd van 350 tot 700 meter. Voor sommigen was dat vlammen tot aan de streep want voor de winnaars betekent dit een jaar lang eeuwige roem op de school.

Maar ook hier was de Olympische gedachte aanwezig: deelnemen is uiteindelijk belangrijker dan winnen. De drie eersten mochten wel op het podium, maar er was voor alle lopers een medaille en een appel. Wees maar gerust dat iedereen daar goed gezind het gemeentelijk sportcomplex heeft verlaten, zowel de kinderen als de supporters! (eb)