Nieuwe woning in Brussegem op één dag!

’s Morgens een nieuwe woning bouwen en er ’s avonds al in wonen, het kan! Dat gebeurde op woensdag 28 augustus in Brussegem. Daar plaatste de firma Ernesto een mobiele zorgwoning op de historische vierkantshoeve Hof van Ossel in deOsselstraat.

Shawn Tielemans van de Kampenhoutse firma: “De zorgwoning zal dienen als nieuw onderkomen voor Filip Meysmans en zijn nonkel, die door omstandigheden dringend nieuwe huisvesting nodig hadden. Filip, die in 2007 de 250 jaar oude hoeve overnam van zijn familie, bouwde het bedrijf uit. Na een hersenbloeding kwam zijn leven echter abrupt tot stilstand, waardoor verschillende geplande verbouwingen, waaronder die van zijn eigen woning, moesten worden uitgesteld.

Helaas verkeerde het woonhuis in zo’n slechte staat dat het gesloopt moest worden, waardoor Filip, zijn moeder en zijn nonkel zonder onderdak kwamen te zitten.”

Een dringende oplossing diende zich aan en zo kwam Ernesto in beeld, met een snelle en duurzame oplossing of een mobiele zorgwoning. Deze volledig geprefabriceerde woning werd met een kraan neergepoot op het erf van Hof van Ossel. Een huis op één dag, het is wel degelijk mogelijk! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be