Sprinters Paradise: laat je hond maar rennen!

Met Sprinters Paradise is Peizegem een attractie rijker of althans toch de honden! In de Peisegemstraat is een speeltuin of liever gezegd een renparadijs voor honden gecreëerd. Op zondag 23 juni was er een soort opendeurdag op de losloopweide en konden mensen komen kennis maken met het project.

Wendy Van Leeuw van Sprinters Paradise: “Ons project is uniek in de streek en nog niet gekend door de meeste mensen. We hebben een honden loop- en speelweide geopend die privé kan worden afgehuurd voor 1 uur of meer door hondenbaasjes.

Men reserveert online via onze webpagina een bepaalde periode op onze weide . Je krijgt een code waarmee je (op het door jou gereserveerde uur) de poort van de weide kan openen. En dan rennen maar!

Op openbaar terrein mogen honden niet los lopen en op openbare weiden lukt het ook niet altijd voor sommige honden. Losloopweiden liggen hier ook niet meteen in de buurt. Wijzelf hebben windhonden en deze dieren moeten een groot terrein hebben dat ook voldoende hoog is afgespannen om veilig en volop te kunnen rennen. Dit vonden we niet op openbare terreinen . Op deze manier kwamen we op het idee.”

Aan de opendeurdag op zondag was een hondenwandeling gelinkt. Er schreven bijna honderd mensen en zeventig honden in. “Het was een mooie , warme dag en we hebben heel wat honden en baasjes mogen ontvangen en blij kunnen maken. Iedereen was enthousiast over het project en verschillende mensen hebben ondertussen al een speelsessie geboekt. (eb)

www.sprintersparadise.be

Topartikels bij Goeiedag.be