Sint-Pauluspaardenprocessie komt er stilaan aan

Opwijk maakt zich stilaan op voor de traditionele Paardenprocessie. Op zondag 23 juni is het zover. Ondertussen is ook de laatste vernieuwde wagen klaar. De ‘wagen van Hulst’, die de bekering van Saulus uitbeeldt, werd voorgesteld en overgedragen in De Loods.

Daarmee is de cirkel rond in het kader van de vervanging/updating van de vijftien praalwagens die een belangrijke rol spelen in de vermaarde, jaarlijkse processie.

“Het werk is gedaan door allemaal vrijwilligers, maar er hangt toch een prijskaartje aan van een paar duizend euro. We zijn afgestapt van een motor en kiezen nu voor echte paardenkracht,” aldus Willy Segers. “Vergeet niet dat onze processie in haar soort het grootst aantal paarden telt. Het is een organisatie die dankzij vele stille krachten zijn tijd en de geschiedenis overleeft.”

Op vrijdag 21 juni om 18 uur is er een openluchtmis aan de Pauluskapel aan de Hulst. Die wordt opgeluisterd door het koor Forever Young. Daarbij is er ook nog de viering van de Pelgrims van Sint Paulus. Op zondag 23 juni zal er eveneens een plechtige hoogmis zijn. Die zal worden voorgegaan door Mgr. Woorts, hulpbisschop van Utrecht en eregast van deze editie. De Koninklijke Harmonie De Volherding luistert de viering op. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be