Pris Van Overschelde (De Lettertuin) Leerkracht van het Jaar 2024!

Feest in De Lettertuin, de vrije basisschool op Droeshout! En nog geen klein feestje, want gans de Vlaamse pers was afgezakt naar Opwijk om kennis te maken met de nieuw verkozen leraar van het jaar 2024. Niemand minder dan Pris van Overschelde (33), de leerkracht van de derde kleuterklas viel die eer te beurt. Zij werd gekozen uit 50 selecties van de 19.000 nominaties! De Leraar van het Jaar is een aansteker!

Tot het laatste moment wist ze van niets, maar toen directeur Christoph De Smedt met Pris de hoek om kwam barstte het feestgedruis los. De kleuterleidster wist niet wat haar overkwam. Gans de school was verzameld op de speelplaats voor de 22ste laureaat van de door Klasse georganiseerde campagne om leerkrachten in de bloemetjes te zetten. Vlaamse minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) was present net als Lieven Boeve, de topman van het Katholiek Onderwijs.

De confettibommen deden hun werk toen Pris onder daverend applaus naar het podium mocht. Na enkele enkele lovende speeches van collega’s kwam zowaar Gustaph op de proppen met een voor de gelegenheid aangepaste versie van zijn Eurosongfestivallied ‘Because of you’. Nu klonk het ‘Because of Pris’

De vrolijke kleuterleidster uit Lebbeke wist niet wat ze hoorde of zag. “Dit had ik niet zien aankomen. Bedankt voor al die mooie woorden,” aldus Pris. “Een goede kleuterjuf is belangrijk. Uiteraard moeten die kinderen nog spelen en dat doen we ook, maar we doen daarbij ook veel dingen rond taal en wiskunde. Ik werk hier graag, maar deel deze titel maar wat graag met het hele schoolteam!”

Directeur Christoph De Smedt: “Pris is een jonge, enthousiaste, optimistische kleuterjuf die graag gezien wordt door de ouders en collega’s. Zij is de lijm in ons team en staat al enkele jaren in onze 3de kleuterklas.”

Ook burgemeester Inez De Coninck en schepen van Onderwijs Evelien Beeckman stonden klaar met bloemen. Iedereen was het er over eens, De Lettertuin had dit evenement prima georganiseerd voor een fijne collega en een zonder twijfel meer dan verdiende winnaar van de titel ‘Leraar van het jaar’. Het feest kreeg nog een uitloper. De leerlingen van de Hotelschool Gent zorgden voor hapjes en drankjes. (eb)

Christophe De Smedt en Pris Van Overschelde
Topartikels bij Goeiedag.be